Megosztás

Fa gyerekjátékok és játszóház, valamint hasznos eszközök beszerzése Bátorban

Fa gyerekjátékok és játszóház, valamint hasznos eszközök beszerzése Bátorban

Fa gyerekjátékok és játszóház, valamint hasznos eszközök beszerzése Bátorban

A Bükki Nemzeti Park határán, erdőkkel, védett területekkel körbevéve, hegyek és dombok ölelésében fekszik Bátor. A 400 fős, Egerhez közeli település az utóbbi években egyre vonzóbbá vált mind a betelepülők, mind a turisták számára. A település lélekszáma az 1930-as évek óta csökkenő tendencia után 2015-től folyamatosan növekszik. Egyre több kisgyermekes család költözik ide, miközben több elszármazott lakos is visszatelepült. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében Bátor turisztikai fogadóközponttal és az Országos Kéktúráról elérhető tanösvénnyel gazdagodott 2021 végén, melyet egyre több természetjáró keres fel.

Bátri panoráma. Fotó: Fehér Katalin

A faluban közel 60 tizennégy év alatti gyermek van, nekik szeretett volna kedvezni a Bátor a Bátraké Egyesület azzal, hogy a „Magyar Falu Program Falusi Civil Alap (2022) FCA-KP-1-2022/3-000158 – Bátor település fejlesztése” projekt keretében elnyert 1 918 000 Ft támogatás egy részéből fa fejlesztőjátékokat és játszóházat vásárolt, melyeket lelkes önkéntesek állítottak össze. Az átadóünnepségen a szintén bátri Lobbanáspont Tűzzsonglőr Egyesület tagjai látványos óriásbuborék showval szórakoztatták a kicsiket és nagyokat egyaránt… „Mi magunk is mindig arra biztatjuk az embereket, hogy minél több időt töltsenek a szabadban együttmozgással, hiszen a mai digitalizált világban nagyon fontos a fejlesztő mozgáskultúra. Úgy gondolom, hogy az átadott játékok nagyszerűen szolgálják ezt a célt, és öröm volt látni a boldog gyerekeket” – mondta el az átadó kapcsán Gugolya Péter, a Lobbanáspont alapítója.

A támogatásból ezen túl olyan eszközöket szerzett be az Egyesület, melyek a falu lakosai használhatnak környezetük szebbé tételére vagy bizonyos munkálatokra, így például ágdaráló, szalagfűrész és kompresszor. A nagy teljesítményű szivattyút pedig árvízhelyzet esetén az egyesület az önkormányzat rendelkezésére tudja bocsátani. A Bátor Tanösvény fenntartását pedig a beszerzett motorfűrész és fűkasza segíti.

Kiemelt kép: Ficzere Mónika

Megosztás: