Share

Filmek

Filmek

01

Plusz-mínusz egy nap

Fábri Zoltán rendezésében készült a Plusz-mínusz egy nap című film 1972 – ben. A három forgatási helyszín Bátor (bátori kocsma), a komáromi Csillag erődítmény és a Könyves Kálmán körúti MAFILM-telep volt. Több bátori lakos is feltűnik a filmben statisztaként. Többek között Szecskó török Piroska (Barna Györgyi, Tomi és Jancsi nagyanyja), Guba Malvin (Szecskó Szilvi nagyanyja), Vöröss Aladár és felesége (Vöröss Attila nagyszülei).

Szinopszis

Baradla Géza 25 évet töltött börtönben háborús bűnökért. Szabadulása után visszatér a tett helyszínére egykori bűntársával, Obrád Simonnal, abba a faluba, ahol embereket gyilkoltak. Régi, eltemetett, fájó sebeket tépnek fel ezzel. Félelmek, indulatok szabadulnak el, melyek előbb-utóbb tragédiába torkollnak…

Díjak

  • 1973. Magyar Játékfilmszemle: Színészi díj – Bencze Ferenc
  • 1974. Magyar Filmkritikusok díja színészi alakításért – Bencze Ferenc

 

1

02

Szinglik éjszakája

A 19. perc egy jelenete a kis-bátori tanyánál zajlik.

Szinopszis

Négy gyerekkori barátnő még kiskorukban megfogadták, hogy nem mennek férjhez egész életükben, de az egyikük mégis megszegi az esküt. Az esküvő napján az elmarathatatlanul fontos gyűrű egy rablás áldozatává válik, és így a lánycsapat elhatározza, hogy visszaszerzik mindenáron.

1