Share

Polgármesteri köszöntő

Polgármesteri köszöntő

1

Isten hozta nálunk!

…itt, hol a fenyves zúgására leltem,
– csend is, zene is! – itthon van a lelkem!
Henrik Ibsen

Az erdővel borított hegyoldalak, végeláthatatlan dombság, érintetlen természet és kellemes levegő. Bátorba, ebbe a csendes, nyugodt dombvidéki-erdőmenti faluba hazatérni, betérni pihentető, megnyugtató, a természet közelsége feltölti az itt élőket és vendégeinket.

Az Egertől légvonalban mindössze 15 km-re, a Bükki Nemzeti Park határán fekvő festői kis falu vonzereje évről évre nő. Büszkék vagyunk rá, hogy egyre több fiatal, kisgyermekes család választja otthonául, s a lenyűgöző természet látványa településünkre csábítja a falusi élet iránt érdeklődőket és a kirándulókat is.

Folyamatosan fejlődő községünk 2021-ben újabb értékkel gazdagodott, hiszen megvalósult az a 12 állomásból álló tanösvény, mely a Mogyorós-kúttól indul, s a Csemetekertnél, az erdőben folytatódik – összekötve ezzel Bátort az Országos Kéktúra útvonalával.

„Jöttem, láttam, itt ragadtam” – egyre többen mesélhetik így Bátorhoz kötődő történetüket, hiszen e cseppnyi településbe könnyű beleszeretni. S ha nem hiszi, járjon utána: látogasson meg minket! Szeretettel várjuk!

Pallagi Alfréd, Bátor Község polgármestere