Megosztás

Akit a saját fegyvere lőtt meg

Akit a saját fegyvere lőtt meg

Akit a saját fegyvere lőtt meg

Az egri káptalan minden ősszel nagyobb vadászatot rendez uradalmának vadászterületein. Az idén a bátori területet választották, ahol jelenleg dús vadállomány van. A vadászat, melyre most is, mint rendesen, több egri vadász volt hivatalos, tegnap kezdődött, amikor is a társaság délután 4 órakor szarvas- bőgésre indult.

Útjukat a hegyoldalban fekvő erdőségnek vették, mialatt az enni valót, az itatókat és a szükséges podgyászt szállító kocsit az úgynevezett Gilitka-uton az erdészlakhoz küldték. A kocsi után ballagott az uradalom egyik erdőkerülője Pallagi Bernát is, kivel a szerencsétlenség történt. — Pallagi ugyanis, ki útközben megszomjazott, midőn az utszéli kúthoz értek, levette válláról a puskáját, hogy könnyebben meríthessen s az előtte haladó kocsira tette.

Ámde oly szerencsétlenül fogta jobb kezében a puskacső végét, hogy a fegyver, melynek az agya már a kocsin volt, a kocsi hirtelen nagyobb rázkódásánál véletlenségből elsült s a golyó Pallagi jobb kezének tenyerét teljesen szétroncsolta és az alsó karon is súlyos sebet okozott.

Pallagi azonban az óriási fájdalma és nagy vérveszteségei mellett is be tudott még gyalogolni Bátorba, ahonnan a fivére hozta be kocsin Egerbe, az Irgalmasrend kórházába.

Az Egri Újság munkatársa felkereste a szerencsétlenül járt kerülőt a kórházban, ahol az első emelet 25. számú kórteremében fekszik a ll-es ágyon.

A kép forrása: Fortepan / Urbán Tamás

Megosztás: