Megosztás

Víz… víz… víz…

Víz… víz… víz…

Víz… víz… víz…

Mint már beszámoltunk róla, a több napos, állandóan zuhogó eső megyénkben is megduzzasztotta a patakokat és a kisebb folyókat, amelyek több helyen kiléptek medrükből, s vízzel árasztották el az útjukba kerülő településeket.

Különösen péntek délelőtt vált a helyzet veszélyessé, amikor az Eger-patak és a Tarna lépett ki medréből és a víz több kilométer hosszúságban árasztotta el környékét. Tegnapra a helyzet szerte a megyében javult, a legtöbb patak visszavonult medrébe és a tetőző ár elhagyta Heves megyét. Ennek ellenére Verpeléten több utcában még mindig víz áll, az úttestet pedig félméteres víz borítja, s jelentős területet foglal el a víz a termelőszövetkezetek földjeiből is. Legfrissebb értesüléseink szerint a Tarna vízszintje Verpelétnél 12 centiméterrel apadt, s a lakosság a helybeli rendőrséggel és a tűzoltósággal küzd a károk helyreállításán.

Bátorból érkezett jelentés szerint az utóbbi napok esőzése kárt tett ebben a hegyvidéki községben is. A Rákóczi út 1. szám alatt levő kétszobás ház — Török Miklós háza — összedőlt és súlyosan megrongálódott Szecskó Miklós Kossuth út 2. szám alatti háza is. Emellett a hegyekből lezúduló víz több melléképületet, ólakat sodort el, rongált meg, és több udvarból elvitte a hasábba vágott tüzelőt. A helybeli termelőszövetkezetben a víz a petrencébe és rendbe vágott lucernát dézsmálta meg, áztatta el, ugyanakkor még most is akadályozza a rétifű betakarítását.

A kép forrása: Fortepan / Varga Csaba dr.

Megosztás: