Share

Állnak a kombájnok Bátorban

Állnak a kombájnok Bátorban

Állnak a kombájnok Bátorban

Népújság – Az esős idő különösen a hegyvidéki környezetben gazdálkodó szövetkezeteket teszi próbára. A hegyek, dombok között a víz hatására megdőltek az ősziárpa- és búzatáblák. A három község területét magába foglaló bátori Bükkalja Termelőszövetkezetben egyelőre leálltak a kombájnok. Még a kézi kaszások sem dolgoznak, mert annyira nedves a föld.

A közös gazdaság vezetői arról tájékoztatták lapunkat, hogy az utóbbi napokban a szövetkezet három kombájnja mellé két újabb betakarítógép érkezett segítségként a tiszanánai Petőfi Tsz-ből. Ezzel igyekeztek meggyorsítani a nagy nyári munkát. A kalászosok most átlagosan 10—12 mázsás termést ígérnek holdanként, ami ezen a vidéken jó eredménynek mondható. Az időjáráson múlik, hogy mikor folytathatják az aratást és cséplést, hogy a termés mihamarabb biztonságos helyre kerüljön.

A bátoriak az idén 20 vagon kalászos termény szállítására kötöttek szerződést a Heves megyei Gabonafelvásárló és Feldolgozó Vállalattal. Ennek egy részét már el is küldték a pétervásári átvevőhelyre.

Fotó: Fortepan / Urbán Tamás

Share post: