Megosztás

Bátor a falusi turizmusra épít

Bátor a falusi turizmusra épít

Bátor a falusi turizmusra épít

Heves Megyei Hírlap – Bátorban, a decemberi helyhatósági választásokon nem született meglepetés: a szavazatok mintegy 74 százalékát a falu eddigi polgármestere kapta. Derecskei Csabát a falu előtt álló újabb ciklus terveiről kérdeztük, arról, milyen elképzelésekkel vág neki Bátor a következő négy esztendőnek.

– Talán a legfontosabb – jelentette ki a régi-új polgármester -, hogy az előző ciklus alatt elkezdett nagy léptékű beruházást befejezzük – ez teszi ugyanis teljessé községünk komfortját -, ezzel párhuzamosan pedig feltétlenül helyre kell állítanunk a munkálatok során megrongálódott utakat. A közművek megléte ugyanakkor lehetővé teszi a falusi turizmus beindítását is, amelynek viszont elengedhetetlen feltétele a faluszépítés: új buszmegálló építését és a faluközpont reprezentatív kialakítását tervezzük.

A beruházásokkal kapcsolatos szervezési feladatok eddig eléggé lekötöttek, a jövőben több időt szeretnénk fordítani a
lakossággal való közvetlen kapcsolattartásra. Polgármesteri tevékenységem mellett helyt kell még állnom a megyei közgyűlésben is, ahová listavezetőként kerültem be.

– Az infrastruktúra kiépítése jelentős összegeket emésztett fel. A továbbiakban megvalósítása is pénzbe kerül.

– Sajnos, tudomásul kell vennünk, anyagi lehetőségeink erősen korlátozottak. A korábbi beruházások hitelfelvételre kényszerítették az önkormányzatot, a községeknek juttatandó állami támogatások és fejkvóták inflációt sem követő nagyságrendje nem sok optimizmusra ad okot, éppen ezért szerényebbek a terveink is. Természetesen igyekszünk takarékoskodni. Ilyen lehet a racionálisabb intézményműködtetés, gondolok itt az óvodák, iskolák üzemeltetésére, esetleg a jövőben közös hivatalok létesítésére, amely nyilván alapos egyeztetést igényel a környező falvakkal.

Megosztás: