Megosztás

Maradnak a bátori gyöngyszemek

Maradnak a bátori gyöngyszemek

Maradnak a bátori gyöngyszemek

Heves Megyei Hírlap – A Heves Megyei Hírlap március 29-i számában megjelent bátori polgármester nyilatkozata, mely szerint bezárhatják a település óvodáját, hideg zuhanyként érintette a falu lakosságának egy részét. Úgy érezzük, a másik félnek, a szülőknek, dolgozóknak is joguk van nyilatkozni, véleményt mondani, néhány adatot pontosítani.

A „Bátori Gyöngyszemek” óvodája elsősorban családias, mert vegyes életkorú. Légkörünk szeretetteljes, intézményünk szabad és kötetlen, jellemzője az életközelség, a természetközelség, az önálló feladatvégzés, a zavartalan játék. Olyan hely ez, ahol az egyéni képességfejlesztés mindig a gyermek egyéni fejlettségéhez igazodik, ahol hatékonyan érvényesül a differenciált bánásmód. Fontosnak tartom, hogy a mese, a játék, a bábszínház nyelvén valósuljanak meg a műveltség alapjai, alakuljanak ki az intelligens viselkedés szabályai. Legyenek gyermekeink önállóak, tudjanak reálisan dönteni, értékelni, viselkedni különböző körülmények között. Ez azért nagyon fontos, mert községünkben nincs oktatási intézmény, így bárhová is mennek iskolába óvodásaink – utazniuk kell.
Már kisiskolás korukban hajnalban kell kelniük és el kell viselniük a reggeli zsúfolt autóbuszjáratok minden atrocitását.

Megosztás: