Megosztás

Az adottságok ideálisak

Az adottságok ideálisak

Népújság - BÁTOR - A településen látszólag egykedvű nyugalomban peregnek a hétköznapok. Az Egertől 17 kilométerre fekvő falut pedig érdemes felkeresniük azoknak, akik kedvelik a szép tájakat.

Az adottságok ideálisak

Népújság – BÁTOR – A településen látszólag egykedvű nyugalomban peregnek a hétköznapok. Az Egertől 17 kilométerre fekvő falut pedig érdemes felkeresniük azoknak, akik kedvelik a szép tájakat.

Bizonyára kevesen tudják, hogy az égerligetekkel, tölgyesekkel határolt községtől délre, az Egerbakta-Bátor közút jobb oldalán emelkedik a 31 hektár területű Bátori Nagyoldal, amely természetvédelmi terület. A falu polgármestere, Sánta István úgy fogalmaz, hogy a viszonylag szűkös keretből gazdálkodó önkormányzatnak jelenleg a legfontosabb feladata az, hogy a megpróbálja kiaknázni a pályázatokban rejlő településfejlesztési lehetőségeket. Az idén több forrásból is sikerült így pénzhez jutni.

A szép környezet és a jó infrastruktúra remek hátteret biztosít az idegenforgalmi fejlesztési elképzeléseknek. Hosszú távon talán az sem elképzelhetetlen, hogy a megyeszékhely közelében itt létesülhetne egy téli sportparadicsom.

Mindehhez persze nemcsak pénzre, hanem a bátoriak elhatározására is szükség van – mondja Sánta úr. Az első lépés a szűkebb környezet rendbetétele. Ennek jegyében idén már fásítottak, jövőre pedig padokat, szemétgyűjtőket, valamint köszöntő és eligazító táblákat helyeznek el a faluban.

A leendő tájház épületét is kiszemelték már, s elkezdődött a régi eszközök gyűjtése is. Az épület tulajdonviszonyainak rendezése után jövőre elkezdődhet annak felújítása és berendezése.

Megosztás: