Share

Vonzó község új lehetőségekkel

Vonzó község új lehetőségekkel

Vonzó község új lehetőségekkel

Heves Megyei Hírlap – Idősek otthona, templomfelújítás és az orvosi ellátásról szól többek között az alábbi betekintés.

– A ciklus elején, 2002-ben, 22 milliós hiánnyal vettem vissza elődömtől a hivatalt, ami elsősorban különböző hitelekből, kötelezettségvállalásokból tevődött össze. Ez a hiány hihetetlen megterhelést jelentett a falunak, hiszen az éves költségvetésünk alig 40 millió forint – bocsájtotta előre Derecskéi Csaba, Bátor polgármestere, aki szerint mindez komoly kihívást jelentett az önkormányzat számára, még úgy is, hogy időközben bezárták a rendkívül alacsony kihasználtságú óvodát, amelyre egy évvel később a törvény amúgy is rákényszerítette volna a falu vezetését. Mostanra viszont sikerült ezt a hiányt jelentős mértékben, pontosan 6 millió forintra csökkenteni.

– Tagadhatatlan, hogy ez a hiány rányomta bélyegét a fejlesztési elképzelésekre, pedig ezekből sohasem voltunk híján – tette hozzá a polgármester. – Ráadásul ezek megvalósítása pályázati pénzek nélkül elképzelhetetlen, márpedig az utóbbi időszakban meglehetősen szűkösnek bizonyultak ezek a források.

A fejlesztési elképzelések között említette meg a falu vezetője a település jelképét is jelentő templomnak az egyházzal közösen történő felújításának folytatását.

Miután azonban az ezzel kapcsolatos pályázatuk nem nyert, ezért ez a feladat a következő ciklusra marad. Sikerült ugyanakkor az itt élők egy régi vágyát teljesíteni: újraállították a korábban ledőlt temetői keresztet, melyet most, augusztus 20-án szentel fel a plébános.

Share post: