Share

Nemzetközi művésztelep működhetne Bátorban

Nemzetközi művésztelep működhetne Bátorban

Nemzetközi művésztelep működhetne Bátorban

Heves Megyei Hírlap – Az Eger melletti Bátor községnek van egy híres művész szülöttje, Dallos Miklós szobrász, aki 1948 óta él Franciaországban, Párizsban.

Az előző önkormányzat és polgármestere, Sánta István kapcsolatba lépett a híres művésszel, aki a díszpolgárságot meghálálandó, világhírű művészbarátainak és saját műveinek gyűjteményével ajándékozta meg szülőfaluját. Sajnos, a tervezett állandó kiállítás nem valósulhatott meg, az akkor választott új önkormányzati testület és polgármestere a kulturális vendéghívogatás helyett más irányba kívánta a falu sorsát kormányozni.

Bízunk abban, hogy a falu újonnan megválasztott képviselői felkarolják az ügyet, hogy a nemzetközi rangú kiállítási anyag megérkezhessen Bátorba és állandó kiállítóhelyet kapjon, az egész megye dicsőségére és Bátor község hasznára. Vendégcsalogató terv a kiállítás mellé szervezhető nemzetközi művésztelep is, mely sokakat vonzana a gyönyörű fekvésű faluba. Egy községben, ahol nincs iskola, csak a kultúra és művelődés irányába lehet eündulni, és ennek intézményei hozzák mindazokat az egyéb gazdasági lehetőségeket, amelyek lakhatóvá teszik a falut, és egyben látogatókat is vonzanak. (olvasói levél)

Share post: