Share

Virágba borult Bátor

Virágba borult Bátor

Virágba borult Bátor

Kékes Online – Különleges módon virágosítottak az önkéntesek Bátorban. A villanyoszlopokra szerelt virágtartókban lévő muskátlikat a helyi lakosok „örökbe fogadhatták”, vagyis vállalták azok gondozását, így véve le a terhet az önkormányzat válláról, miközben tovább szépült a település.

A „Bátor a bátraké! – Tudatosan a környezetünkért” projekt keretében, közel félmillió forintos támogatást nyert el a Bükki Nemzeti Park határán fekvő festői település a MOL Alapítvány Helyi Érték Programjában a Kaptárkő Egyesülettel.

A program részeként az önkéntesek népi motívumokkal díszített köztéri szemeteseket építettek, fotópályázatot írtak ki és fotókiállítást szerveztek Bátor és környékének természeti szépségei, kulturális látnivalói, épületei, állat- és növényvilága címmel, a projekt lezárásaként pedig 32 dupla virágtartót helyeztek el, így virágosítva a települést.

„Bár a járványhelyzet miatt a projektünket többször is módosítani kellett, nagyon boldogok vagyunk, hogy végül sok lelkes felnőttet és gyermeket sikerült megmozgatnunk, akár a köztéri szemetesek építéséről és dekorálásáról, akár a muskátlik kihelyezéséről és örökbe fogadásáról legyen szó. Fontos, hogy az emberekben tudatosítsuk, hogy ilyen, látszólag apróbb tettekkel is mennyi mindent tehetnek a településükért, környezetükért, ahol élnek” – mondta Havasi Norbert, a Kaptárkő Egyesület elnöke.

Kovács Réka, aki édesanyjával és testvérével nagy segítséget jelent egy-egy ilyen közösségi alkalom során, így vélekedik: „Amint kihelyezték a festett kukákat, valamint az oszlopokra a muskátlikat, sokkal vidámabb és színesebb lett a falunk. A falu lakóit összekovácsolta és a gyerekeknek is szórakoztató volt a kukák készítése, festése.”

Share post: