Share

Lemezpremier Bátorban

Lemezpremier Bátorban

Lemezpremier Bátorban

A bátori falunapon mutatta be első lemezét a helyi kötődéssel rendelkező Budapesti Csillaghegyi Népdalkör. Az együttes vezetője Krajcsó Bence, Arany Páva-díjas citeraművész, a népművészeti ifjú mestere. Megkapó volt hallgatni az ősi, különböző népzenei tájegységekből származó dalokat, a közönség nagy örömmel fogadta egyebek mellett a felvidéki és az egerbocsi nótákat.

A falunap tartalmasan telt: délelőtt a gyermekek Vitéz László kalandjain kacaghattak egy bábszínházi előadáson, majd Kiss Alexandra adott elő operettrészleteket.

Az ízletes és bőséges ebédet követően Várhegyi Gábor nosztalgiapartiján mulattak a helyiek, majd a már említett citerás népdalelőadás után a bárori gyermekek énekeltek szebbnél szebb dalocskákat, nagyon vagányan magukat konferálva fel. Igazi profik voltak!

A nap programját kézműves foglalkozások, népi ügyességi játékok színesítették. A tombolán értékes nyeremények találtak gazdára, majd megkezdődött a hajnalig tartó tánc!

Pallagi Alfréd polgármester elmondta: a falunapot az önkormányzat finanszírozta, de Magyar Falu Programban pályáztak rendezvény megtartására, remélik, nyernek támogatást. Az erre szánt keretet egyébként kettéosztották, így jut majd a karácsonyi időszakra is meglepetés.

A rendezvénnyel egy időben szentmisét is tartottak, ahol a hívők az oltáriszentségben megjelenő Jézusról, a hit titkáról és forrásáról hallgathattak mély gondaltokat.

Szerző: Burián Orsolya

Share post: